~ Kapitel 2 - THE NEW GIRL ~

 
~ Jag stirrar ut på de bruna löven utanför mitt fönster utan att svara honom. Jag registrerar att de täcker hela gräsmattan vid det här laget. Vad var det för skönhet folk syftade på när de lyriskt pratade om hösten. För jag kunde då inte se den. La dom inte märke till de ruttnande löven på marken som brutalt och obarmhärtigt trampades ner till stoft under otaliga skosulor. Såg dem inte att allting dog på hösten – att allt liv, allt meningsfullt försvann. Bara sådär. ~
___________________________________________________________________________________________

Alisia´s POV

Det enda jag har till min hjälp för att hitta rätt väg till expeditionen och rektorns kontor är en gammal hederlig papperskarta. Men hur jag än vänder och vrider på den kan jag inte lista ut vart jag ska ta vägen. Den brutala sanningen är dessutom att jag aldrig varit bra på att läsa kartor. Jag hade under alla år precis klarat av att få ett godkänt under våra orienteringar, och det hade mer berott på ren tur än skicklighet. Jag överväger vid mer än ett tillfälle att gå fram och helt enkelt be om hjälp men det var inte min stil. Ensam är stark. Jag var van vid att klara mig själv.

 

När korridorerna tillslut börjar tömmas på elever kommer jag underfund med att det kanske ändå varit bäst om jag frågat någon om en enkel vägbeskrivning. Men då är det som sagt försent. Jag börjar nervöst tugga på min underläpp, en dålig vana jag hade. Det blir näsan brutalt tyst när alla försvunnit iväg till sina lektioner. Men bara nästan, längre fram i korridoren kommer två gängliga gestalter gåendes med slängiga rörelser. De knuffar på varandra och småboxas. Jag överväger under några sekunder att vända och skynda åt andra hållet, men precis då upptäcker den ene mig.

 

”Ey Z, har du sett?” En kille med lockigt hår och gröna ögon stirrar nyfiket på mig när dem stannar framför mig.

Jag skruvar besvärat på mig, ovan vid uppmärksamhet.

”Jag…” jag blir tvungen att pinsamt nog harkla mig ett par gånger innan jag kan fortsätta och under hela tiden släpper de två killarna mig inte med blicken. ”Jag är vilse. Kan ni berätta var expeditionen ligger?” Mina bruna ögon borrar sig in i ett annat par bruna ögon, som för att tvinga honom att hjälpa mig. De båda killarna flinar och rycker på axlarna.

”Varför?” skrockar killen med lockigt hår och jag riktar min uppmärksamhet mot honom istället.

”Därför… Därför att den här dagen suger som det är. Jag behöver inte mer problem.” Han nickar långsamt.

”Vi förstår vad du menar. Eller hur Z?”

”Yepp.” Killen med bruna ögon och utländskt utseende nickar instämmande. Jag lägger genast märke till hans släpiga röst, han kom säkert från något gettoliknande ställe. Båda två vänder sig om och börjar gå tillbaka samma väg de kom från. Chockat stirrar jag efter deras försvinnande ryggtavlor. Tänkte dom seriöst inte hjälpa mig?

”Kommer du eller? Vi har inte hela dagen på oss.” Den lockige killen vänder sig om och ger mig en irriterad blick.

”Åh… Jag trodde…” stammar jag med skyndar efter för att inte tappa bort dem.  Efter bara två minuter stannar dem till utanför en dörr jag redan passerat förbi åtminstone två gånger.

”Dem borde verkligen lära sig att skylta bättre på det här stället.” muttrar jag, irriterad efter promenaden med två killar som konstant slängt nyfikna blickar mot mig. ”Tack för hjälpen” känner jag mig ändå tvungen att säga till dem. Jag ska precis till att öppna dörren när någon harklar sig bakom mig.

”Vänta. Vad heter du?” Det är killen med bruna ögon.

”Alisia.”

”Jag slår vad om att vi ses igen, Alisia.” jag har aldrig sett sådana smilgropar som på killen med det lockiga håret. Och nu när han ler retsamt mot mig syns dem extra tydligt. Och för ett ögonblick blir jag alldeles distraherad. Med en förbryllad känsla i kroppen trycker jag ner dörrhandtaget och kliver in genom dörren, ignorerandes de två killarnas låga skrockande bakom mig.

 

Rektorn är trevlig om än lite väl tankspridd. Han ger mig schema, en kod till ett skåp jag inte har en aning om hur jag ska hitta och ytterligare information. Han följer mig dessutom snällt nog hela vägen fram till det klassrum det är meningen att jag ska befinna mig i och ha matte.

”Lycka till, miss Munro.” Farbroderligt klappar han mig på axeln innan han hastar iväg igen.

 

Ett djupt andetag och ett peppande tal senare, knackar jag på dörren. Två bestämda slag. Bakom den där dörren befann sig min nya klass. En man i mitten av tjugoårs åldern öppnar förvånat dörren och släpper in mig. Det fanns inte tid för någon blyghet nu.

”Alisia Munro” säger jag och sträcker fram handen. Gesten verkar överrumpla honom men han tar sig snabbt samman.

”Ah, den nya tjejen.”

 __________________________________________________________________________________________
 
 Hej på Er! Här kommer kapitel två och några av pojkarna är introducerade. Vad tror ni? Blir Alisia mer än vän med någon av killarna och Vem är det i så fall ni hoppas på? :)
Nästa kapitel som publiceras kommer att vara från TDKAU! Så det är något att se fram emot. Slipar på det just nu! :)
Men ha det bäst och glöm nu inte att Kommentera, älskar ju era kommentarer! =)
 
-J♥
 
 

~ Kapitel 1 - AUTUMN ~

 
 

Höst.Fanns det något värre? Hösten var bara en kort hållplats innan vintern. Totalt onödig och bortslängd tid. Från det att jag varit gammal nog att faktiskt uppfatta omvärlden, hade hösten aldrig inneburit något bra. Hösten var en tid för sorg. Sorg och ensamhet var två konstanta följeslagare till hösten. Som skuggor förföljde de där två orden mig. Fel. De förföljde inte mig. De var mitt liv. De var jag.

 

”Alisia, gå upp nu!” Pappas röst är trött och gnällig som vanligt. Jag stirrar ut på de bruna löven utanför mitt fönster utan att svara honom. Jag registrerar att de täcker hela gräsmattan vid det här laget. Vad var det för skönhet folk syftade på när de lyriskt pratade om hösten. För jag kunde då inte se den. La dom inte märke till de ruttnande löven på marken som brutalt och obarmhärtigt trampades ner till stoft under otaliga skosulor. Såg dem inte att allting dog på hösten – att allt liv, allt meningsfullt försvann. Bara sådär.

En ensam tår rinner nedför min kind. Jag hatade hösten. Jag HATADE hösten. Ett ensamt löv singlar ned mot marken. På sin väg neråt slår den lopar och kullerbyttor. Den flyger än hit, än dit. Fri. Men vägen är redan utstakad för det där lilla lövet. Den förstår det bara inte än, än är den fri. Jag följer lövet med blicken. Långt om länge, fast mer troligt bara sekunder senare, faller lövet till marken. Kommer bort bland alla de tusentals löv som redan ligger där. Jag funderar på om det där lövet precis representerade livet. Vi faller fritt ett tag, gör några lopar på vår väg ner, men tillsist försvinner vi ändå bland alla andra.

 

”Jag kan inte förstå problematiken med att ta sig upp ur sängen första gången jag kallar?” Pappa är arg. Igen. Inget hade alltså förändrats – trots att han bedyrat det. Lovat att allt skulle blir bättre. Vilket skämt. Jag sneglar försiktigt mot stolen bredvid min. Lukas stirrar ner i skålen med fil, rädd för att göra våran pappa ännu mer upprörd. Lukas. Min älskade lillebror. Så liten och värnlös. Han var det finaste jag visste. Idag skulle han börja skolan och jag kan se på honom att han inte finner den tanken det minsta lockande. Jag förstår honom. Idag är min första skoldag också. Åtminstone i en ny skola, i en ny klass men svårast av allt att ta in – i ett helt nytt land.

Plötsligt krampar mitt hjärta ihop sig av ångest. Jag skulle aldrig klara av det här. Det gick bara inte. Jag var tvungen att prata pappa ur det här vansinniga påfundet. Jag ville hem. Hem till Sverige, hem till vårat gamla hus. Till mitt rum. Jag ville hem till allt jag fann tryggt och säkert. Till sådant jag kände igen.

 

Vad skulle egentligen bli bättre av att lämna allt bakom oss. Hur mycket vi än försökte, hur långt bort vi än reste, hur långt avstånd vi än la mellan oss själva och Sverige skulle minnena alltid finnas kvar. Vissa saker gick inte att fly från. Det borde både jag och pappa förstått. Och nu skulle jag dessutom bli tvungen att hantera ännu mer. En ny skola, nya människor.

I slutändan vågar jag ändå inte säga något om det till pappa.

Livet sög.

__________________________________________________________________________________________
 
Här har ni kapitel 1 på Something Great. Vad är det Alisia och hennes familj lämnat bakom sig?
 
Vad tycker ni hittills? Kanske inte så mycket att säga ännu, haha. Som ni kanske märker är en del grejer lite annorlunda med den här novellen, jämfört med TDKAU. Till exempel skrivs hela på svenska och många kapitel är lite kortare än vad ni kanske är vana vid. Jag gissar att hela mitt skrivsätt är lite annorlunda i den här, och det är därför  jag tycker den är så himla rolig att jobba med. :)
 
Ha det så bra så länge och kommentera gärna! Finns inget bättre än att läsa era kommentarer! 
 
-J♥
 

SOMETHING GREAT

SOMETHING GREAT
 
~
 
Ensam är stark. Alisia visste detta när hon kom till London. Hon vet att man inte kan fly från sig själv men efter sig lämnar hon ett förflutet hon helst av allt vill glömma. Hon är trasig men bestämmer sig för en ny start. Trots att Alisia gör allt för att hålla sig på sin kant och inte bli involverad med andra är det inte alltid lätt att hålla sig till sin egen plan. Speciellt inte när det visar sig att andra verkar ha sina egna. Snart ser Alisia sin vänskara växa trots att hon inte planerat att skaffa sig en enda. Men ska hon våga släppa in någon av hennes nyfunna vänner helt och hållet i sitt liv och berätta om sitt förflutna? Ska hon våga lita helhjärtat igen?
 
~
 
En novell om att lära sig våga lita igen, utmana sig själv och om sökandet efter att bli lycklig. Och kanske även om att finna kärlek längs vägen.
 
 
 
 ~Harry, Zayn, Louis, Niall & Liam är alla vanliga killar i den här novellen.~