THEY DON`T KNOW ABOUT US - kapitel 35

Den där kvällen låg jag uppkrupen i sängen, gömd under mitt täcke med en liten ficklampa jag kommit över. Långsamt, långsamt rev jag upp kartongen. Mina fingrar darrade så mycket att jag slant flera gånger. Tillslut fick jag upp locket och kunde plocka fram innehållet. Andäktigt plockade jag fram bokmärken, glaskulor i de vackraste färgerna, en jojo och en liten nyckelring i form av en sköldpadda. Inte förrän långt senare märkte jag hur tårarna rann nerför mina kinder. Om den där expediten bara vetat hur mycket hennes gest betytt för mig.

Den natten bestämde jag mig. Jag skulle stanna här så länge jag var tvungen till det. Inte en dag längre. Och en dag, en dag skulle jag bilda den lyckligaste familjen på jorden. Och jag skulle hitta min pappa.

 ---

Isa kramar hårt om den lilla påsen hon fått i affären. Jag hade köpt tröjan till henne trots protester. För jag visste vad det betydde att få något ibland. Jag ler mot henne och hon ler tillbaka.

__________________________________________________________________________________________

 

 ___________________________________________________________________________________________
 
 

Jag tittar mig stressat runt. Allt tog så lång tid, fansen ville aldrig släppa iväg oss. Dessutom blev dem bara fler och fler. Någon måste ha twittrat om var vi befann oss. Det var något jag aldrig hade förstått. Varför berättade man för alla? Det gav ju fansen mindre tid med oss. Men det var väl någon sorts hederssak att berätta för varandra. Och det var väldigt gulligt av dem. I vanliga fall brukade jag inte ha något emot att prata med fansen men nu ville jag till Jade och Isa och se så att dem var okej. Louis såg min uppgivna blick och la broderligt en hand på min axel vilket fick fansen att fnissande börja knuffa på varandra. Jag hade mest lust att himla med ögonen.

”Hey girls, we have to go, sorry. But it was really nice to meet you all. Sweden is one of our favorite countries you know.” Harry blinkar med ena ögat mot dem och alla lyser upp. Harry visste alltid vad han skulle säga för att charma folk, något jag avundades honom. Jag var alltid alldeles för seriös.

 

”Wait Liam!” En tjej jag svagt tycker mig känna igen kallar på min uppmärksamhet. När jag vänder min blick mot henne lyser hon upp. Eftersom jag tycker mig känna igen henne säger jag åt vakterna att släppa fram henne.

”Do I know you?” undrar jag försiktigt.

”I´ve sent a lots of tweets to you, Liam.” Förbryllat biter jag mig i läppen, var det därför jag kände igen henne?

”Have I answered? Sorry if I ask but it really felt like I´ve seen you before.” Muttrar jag.

Hon ler brett mot mig och jag ler stelt tillbaka.

”I just want to say that I love you!

“Oh that’s sweet of you.” Jag kände mig alltid besvärad när fansen sa så till mig för jag visste aldrig vad jag skulle svara. Det var annorlunda att säga till en folkmassa att jag älskade dem men till en enskild person blev det så personligt på något vis.

”Liam, we have to go!” Jag undrar varför Harry låter så upprörd och tittar förvånat på honom.

”I´m coming!”

”Sorry, but I have to go.” Jag ler ursäktande mot henne.

”Here, please follow me on twitter! And maybe call me?” Hon räcker fram en liten lapp. ”Oh and by the way, my name is Ellen.” Hon blinkar med ena ögat mot mig och jag stelnar till. Ellen… Ellen… Var det Jades låtsassyster jag pratade med? Var det därför hon såg bekant ut? På grund av att jag så sent som för två dagar sedan sett hennes ansikte på en massa fotografier hemma i Jades vardagsrum?

”Ah, yeah, I´m trying.” Mumlar jag och backar därifrån.

”Oh and Liam ...!” ropar hon “I know that the rumors about you having a new girlfriend isn´t true, so you can take it easy. You don´t have a girlfriend, right? Because if you have…”

 

”Liam!” väser Harry och rycker tag I mig. ”Do you know who that was?”

“Ehum, yeah kind of. Was it Jades stepsister?”

“Yeah it was. Why do you speak to her? She freaks me out”

“Because I thought that I met her before. But I just recognized her from the photos in Jades house.”

“What was that last about?” Zayn tittar förvirrat på mig.

”I have no idea. She seems to be a bit strange…” mumlar jag nervöst.

“Yeah tell me about it.” Zayn ser olustigt på mig.

”Eh, boys can we agree about not telling Jade about this? I don´t want to worry her.” Jag rynkar på pannan. Jag ville inte att Jade skulle bli upprörd. Hon betydde så mycket för mig. Och att hennes styvsyster i princip hade uttalat ett hot skulle inte göra henne lugnare.

 

Tanken på Jade får mig att le trots det allvarliga i situationen. Jag börjar förstå att det kanske inte är så bra om det skulle komma ut att Jade känner oss ändå. Det fanns så mycket hat och avundsjuka bland fansen, speciellt mot våra flickvänner, vare sig dem var just flickvänner eller vänner som bara råkade vara av det kvinnliga könet.

Snabbt förflyttar vi oss genom gatorna i jakt på Jade och Isa. Paul hade hela tiden kontakt med vakten som följt med dem.

”They´re soon at the restaurant.” Jag länger mina steg när jag hör orden, jag ville vara där när dem kom fram. Ville vara där och säga hejdå till den lilla flickan jag faktiskt lyckats fästa mig vid på de här två timmarna. Jag undrar om Jade alltid var sådan, spontan, godhjärtad och omtänksam.

Jag trodde att hon var det. Jag förstod att vi snart skulle behöva ha lite tid för oss själva, där vi verkligen kunde berätta allt om oss själva för den andre. Jag skulle diskutera det med killarna och Paul så fort tillfälle gavs. En dag ledig från studion borde vi kunna få ihop. Förväntansfullt rundar jag det sista hörnet innan den välbekanta resturangen dyker upp och precis då dyker dem upp från andra hållet. Jag kan inte låta bli att skratta lite åt den perfekta tajmingen innan jag får ögonkontakt med Jade. Hennes ögon är mörka och dystra, men hon ler när hon får syn på mig och ännu mer ler hon när den lilla flickan vid hennes sida drar henne i handen för att hon ska gå fortare.

”Hello boys!” säger hon glatt när dem kommer fram till oss. ”How is it?” Hon tittar på mig. ”Is everything okey Liam?”

”Yeah, yeah… And with you two?”

“Yes absolutely, we have been shopping.” Hon blinker med ena ögat. ”I actually wondered if you could sign this t-shirt for me? Or well… The t-shirt is for Isa, as a memory.” Hon rodnar lite och jag undrar varför.

”Why are you blushing?” Niall knuffar retsamt till henne och jag känner en stöt av avundsjuka.

”I´m not blushing!” utropar hon.

”Yes you are!” Harry tittar överseende på henne.

”Stop teasing her.” avbryter jag och hon ler tacksamt mot mig. ”Give me the t-shirt and I will be the first to sign it. “

"Thank you Liam." säger hon lågt.

 

Snart är tröjan färdig signerad och bara mintuter efter kommer Isas syster ut genom dörrarna. Hon säger något jag inte alls förstår. Varför var svenska så komplicerat? Jag suckar lågt.

__________________________________________________________________________________________

 

Hej på er! Här kommer kapitel 35 (jösses) - det är ur Liams perspektiv och innehåller lite drama. Inte så mycket men en liten försmak på vad som komma skall. ;)

Det här blir förmodligen det sista kapitlet 2013, nästa gång jag uppdaterar blir 2014. Hur galet är inte det?

 

Hoppas ni alla får ett riktigt bra avslut på det här året och en bra början på nästa.

xx

 

THEY DON`T KNOW ABOUT US - kapitel 34

Vi bestämmer att jag och Isa ska gå i förväg och att killarna ska skriva autografer och prata med de tjejerna som har stått och väntat, för att uppehålla dem och ta bort uppmärksamheten från oss. Vi får med oss en vakt för säkerhetsskull. Jag bestämmer att Isa och jag ska gå i lite affärer medan vi väntar på killarna. Än var det inte dags att gå tillbaka med henne. Och jag tänkte utnyttja tiden väl för hennes skull.
___________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
”Titta på den här Isa!” jag håller upp en tröja med Liams ansikte på och hon fnissar.

”Du borde köpa den. Då blir han nog glad.”

”Säkert. Men titta här då.”

”Åh” hennes ögon blir stora när jag i stället plockar fram en tröja med Nialls huvud på. 

”Vet du vad Isa? Jag köper den här till dig.”

”Nej, jag vill inte ha den.”

”Inte?” Jag tittar förvånat på henne men hon har blicken fäst på sina skor. ”Isa? Vad är det?”

”Du kan inte köpa den till mig.”

”Varför inte? Jag vill ge dig något.” försöker jag övertalande.

”Varför?” hon vill fortfarande inte möta min blick.

”För att jag tycker om dig, trots att vi inte känt varandra så länge. Jag vill ge dig något som minne så att du aldrig glömmer mig eller de andra. Du vet, vi skulle kunna få killarna att signera den. Blir inte det bra?”

 

”Men mamma och pappa köper aldrig något jag vill ha. De säger att det är onödiga kostnader.” Jag känner hur mitt hjärta krampar ihop sig. Hur väl kände jag inte igen det? Hur ofta hade jag själv inte varit med om samma sak? Men jag hade dessutom fått se på när Ellen och Markus fick nya saker hela tiden. Jag hade aldrig förstått vad skillnaden mellan dem och mig var, men nu när jag var äldre förstod jag. De hade varit älskade, men inte jag. Dem hade ingått i en lycklig familj, men inte jag. Jag var bara ett bihang dem varit tvungna att släpa runt på, stå ut med.

 

Jag minns speciellt ett tillfälle. Vi hade varit i en leksaksaffär, Rolf, mamma, Markus, Ellen och så jag. Det hade varit ungefär två år efter att vi flyttat in hos den lilla familjen och Rolf hade gett upp om mig för längesedan. I alla fall så skulle Ellen och Markus få varsin ny leksak, av någon anledning jag inte längre kommer ihåg. Expediten hade leende hjälpt till med att plocka fram leksakerna Ellen och Markus pekat ut, innan hon vänt sig till mig. ”och vad ska du ha lilla vän?” Jag minns fortfarande det där leende ansiktet, hur vänlig hon verkat. Jag hade hela tiden haft ett litet hopp om att jag kanske också skulle få något nytt, jag brydde mig egentligen inte om vad jag fick. Bara det var något nytt, något som bekräftade att mamma och Rolf tyckte om mig. Hoppfullt hade jag vänt blicken mot mamma som plötsligt fått ett stelt uttryck i ansiktet innan jag långsamt låtit blicken glida över till mannen vid hennes sida. ”Den där ungen förtjänar ingenting.” hade han fnyst. ”Du trodde väl inte att du skulle få något här inne Jade?” Jag hade sårat slagit ner blicken i marken innan jag skakade på huvudet. Nej jag hade inte på fullt allvar trott att jag faktiskt skulle få något inne i den där fina leksaksaffären, men jag hade hoppats. Och blivit grymt besviken. Den dagen visste jag på riktigt att jag inte var en av dem. Jag ingick inte i någon familj. Jag var ensam. 

 

På vägen ut hade expediten hemlighetsfullt stuckit till mig en liten ask som jag storögt stoppat i en ficka i min slitna jacka. Resten av den dagen gick jag skräckslaget omkring och kramade den där asken men min lilla hand. Rädd för att någon skulle upptäcka den, ta den ifrån mig innan jag hunnit utforska vad som kunde finnas i den. Tanken på att en vilt främmande människa tyckte bättre om mig än min så kallade familj, kändes faktiskt nog inte så konstig. Alla jag verkade möta tyckte bättra om mig än min egen familj. Jag mötte fler leende ansikten ute på stan än jag gjorde hemma i vår lägenhet. Jag var van.

 

Den där kvällen låg jag uppkrupen i sängen, gömd under mitt täcke med en liten ficklampa jag kommit över. Långsamt, långsamt rev jag upp kartongen. Mina fingrar darrade så mycket att jag slant flera gånger. Tillslut fick jag upp locket och kunde plocka fram innehållet. Andäktigt plockade jag fram bokmärken, glaskulor i de vackraste färgerna, en jojo och en liten nyckelring i form av en sköldpadda. Inte förrän långt senare märkte jag hur tårarna rann nerför mina kinder. Om den där expediten bara vetat hur mycket hennes gest betytt för mig.

Den natten bestämde jag mig. Jag skulle stanna här så länge jag var tvungen till det. Inte en dag längre. Och en dag, en dag skulle jag bilda den lyckligaste familjen på jorden. Och jag skulle hitta min pappa.

 

Isa kramar hårt om den lilla påsen hon fått i affären. Jag hade köpt tröjan till henne trots protester. För jag visste vad det betydde att få något ibland. Jag ler mot henne och hon ler tillbaka.

________________________________________________________________________________________

 

Hej på er! Hade tänkt posta det här på julafton men jag hann verkligen inte. Hoppas i alla fall att ni allihop hade en bra dag och att ni fick vad ni önskade er? Något One direction relaterat kanske? Jag kan avslöja att jag fick ett par saker... men favoriten var nog helt klart en t-shirt med Niall på, haha, såg inte alls den komma faktiskt, så det var väldigt kul ;)

 

Men tillbaka till kapitlet...vad tycker Ni? Lite minnen som kommer tillbaka till Jade...

xx

 

 

THEY DON´T KNOW ABOUT US - kapitel 33, del 2

Jag undrar vad som rör sig inne i hans huvud. Vad han tycker om det hela och framförallt vad han känner. Om det var något jag önskade i den stunden, förutom att den aldrig skulle ta slut, så var det att jag skulle kunna läsa Liams tankar. Det var så svårt att veta. Och jag hade inte det självförtroendet eller det egot att tro att han faktiskt tyckte om mig. Tyckte om mig på riktigt.

________________________________________________________________________________________

 

Fler och fler fans samlas för att se sina idoler och killarna stannar mer än gärna för att ta en bild med någon, skriva en autograf där eller bara säga några vänliga ord. Jag lägger också märke till blickarna jag får, de flesta är bara nyfikna eller förvirrade medan visa uttrycker rent ogillande. Jag sväljer hårt. Jag vet att jag hade skämtat om twitter kommentarerna tidigare samma morgon, men det var en annan sak att möta det på riktigt. Istället för att möta alla de blickar som jag vet är riktade mot mig knackar jag Niall på axeln och ber om att få ta över Isa. Det ger dessutom honom en chans att ägna sig helhjärtat åt fansen en stund.

Väl framme vid parken dit Isa velat att vi skulle gå ser vakterna till att vi får en liten hörna för oss själv, men ljuden går inte att stänga ute. Trettiotalet tjejer står och ropar för att få någon av killarnas uppmärksamhet.

 

”Wow” utbrister jag. ”This is crazy!” Jag ger dom några retsamma blickar, mest för att lugna ner mig själv. ”You five are so lucky. Just about twenty meters away there is like thirty beautiful swedish girls, and I´m just thinking what are you waiting for? Just pick one, get married and have children.” Killarna skrattar fnysade åt mig och Liam ger mig en knuff.

”Jade!”

”ssch!” Niall blänger på honom och jag ler tills jag märker att Isa trycker sig hårt mot mig.

”Isa? Vad är det? Skrämmer de skrikande tjejerna dig?” Jag tittar oroligt på henne.

Hon nickar försiktigt med stora ögon.

”Känns det bättre om Niall håller dig i handen?” Hon nickar än en gång och rodnar.

Niall som hört sitt namn tittar nyfiket på oss.

”Can you hold her hand? Your fans scare her a bit.” Han nickar leende och sträcker ut handen mot henne.

“She´s not alone” Zayn tittar mot vakterna som har ett hårt jobb med att hålla tjejerna på avstånd.

”Are you okey Jade?” Liams hand ligger ungefär fem centimeter från min egen på det kortklippta gräset och hans ögon ser oroligt in i mina.

”Yes Liam, I´m fine. It´s just a bit overwhelming, it´s all.” Jag ler svagt mot honom. ”And you? Do you enjoy meeting some of your swedish fans?”

”Yeah, they are really sweet and nice.”

“They love you so much” Det var en chock att se det I verkligheten, men fansen älskade verkligen de här fem killarna och det var inte svårt att se att Liam, Niall, Harry, Louis och Zayn älskade fansen tillbaka.

”Do you think your stepsister is here?” Jag rycker till och stirrar bort mot folksamlingen. Jag hade inte ens tänkt på den möjligheten.

”I… i don´t know. I hope not.” Liam låter sin hand glida fram de sista centimeterna som skiljer våra händer åt och jag rycker till ännu en gång när hans fingrar nuddar vid mina. Han ler osäkert mot mig och jag biter mig i underläppen av nervositet samtidigt som jag möter hans varma blick.

Hans fingrar får det att spraka i hela armen, sprakningar som sprider sig till resten av kroppen. Liam ler inte längre och jag undrar om han känner detsamma och oroas och förvånas över det. Var det vanligt att det kändes såhär? Jag visste inte. Jag hade aldrig hållit handen med någon annan än Liam.

 

”You know the girls can see you?” Harry tittar beklagande på oss och snabbt rycker vi påkomna åt oss våra händer igen. Skamset leende.

”So…when are you going to make it official?” Niall slicker I sig det sista av glassen och tittar glatt på oss.

”eum, we are not even together..” stammar jag.

“Boys, we are just friends!” Liam blänger på dom.

“Yeah right.” Harry himlar med ögonen.

“Gillar du Liam?” hörs plötsligt Isas röst och jag kan inte låta bli att häpet fnissa till. ”Han tycker om dig i alla fall.” förkunnar hon med klar röst.

”Ja jag tycker mycket om honom, men det är en hemlighet förstår du.” Jag ler busigt mot henne och hon fnissar. ”Jag tycker om Niall.” Jag biter mig i underläppen för att inte bryta ut i skratt. Killarna ser förvirrade ut över våran konversation på svenska. Jag förstod hur frustrerande det måste vara att inte förstå ett ord av vad som sas.

”Jade?” mumlar Liam.

”It´s nothing, just some girltalk.” Jag sticker ett finger I sidan på honom och han rycker häpet till innan han knuffar till mig.

”Tell me!”

”Never” jag flinar retsamt mot honom med höjda ögonbryn.

Snabbt sträcker han ut två händer och kittlar mig i sidan, skrattande tar jag mig upp på fötter och gömmer mig bakom en flinande Zayn.

”No, don´t come here!” utbrister han. Isa ler brett medan hon studerar Liams jakt på mig. Försiktigt petar hon Niall i sidan och jag skrattar högt åt hans förvånade min innan den byts ut mot en busigare och han lyfter upp henne och snurrar runt. Hon tjuter glatt och jag är så glad över att jag verkligen vågade gå fram och fråga om hon fick följa med oss.

 

Jag tittar mig lyckligt omkring, jag kunde knappt förstå min lycka. Det är då jag ser henne. Ellen. Min kropp fryser fast och jag kan inte röra mig, bara stirra på henne. Hennes ögon är fästa på Liam som nu hjälper Niall att svinga en hysteriskt skrattande Isa fram och tillbaka.

”What is it J?” Harry tittar förbryllat på mig

”It´s… It´s my stepsister… She´s here.” Harry följer min blick.

“Well.. then it´s time for us to leave this place.” Han vänder sig mot de andra. “Boys! We have to move on.”

“Why?” De andra tittar förvirrat på oss.

”J´s stepsister.”

Liam kommer genast fram till mig men jag backar undan. Jag ville inte att Ellens uppmärksamhet skulle riktas mot mig. Vi hade levt tillsammans i tillräckligt många år för att hon borde kunna känna igen mig trots kläderna och solglasögonen jag fått på mig.

”Sorry” mimar jag till honom och han ser ledsen ut.

 

Vi bestämmer att jag och Isa ska gå i förväg och att killarna ska skriva autografer och prata med de tjejerna som har stått och väntat, för att uppehålla dem och ta bort uppmärksamheten från oss. Vi får med oss en vakt för säkerhetsskull. Jag bestämmer att Isa och jag ska gå i lite affärer medan vi väntar på killarna. Än var det inte dags att gå tillbaka med henne. Och jag tänkte utnyttja tiden väl för hennes skull.

______________________________________________________________________________________

 

Del två mina vänner. Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar så blir jag peppad att lägga ut fler kapitel oftare! =)

xx